Lakei Jacque Plumeau

LakeiDeze lakei, Jacques Plumeau, melde zich een paar jaar geleden al bij het Schatertheater aan maar we wisten niet goed wat ik met hem aan moesten. Want welke rol zou hij kunnen vervullen. Uiteindelijk hebben we met zijn allen besloten hem in het Schatertheater te omarmen. Misschien een beetje uit sentiment.

Jacques is van Franse afkomst en uitermate geschikt voor een warme ontvangst. van uw gasten.

Jacque Plumeau, staat voor u klaar!

Jacque Plumeau, staat voor u klaar!

Hij is opgegroeid in de buurt van Versailles nabij Parijs en heeft een tijdje gediend aan het plaatselijke hof. Echter is dat zo lang geleden dat alleen zijn naam daar nog aan doet herinneren. Af en toe hoort u het nog aan de Franse woorden die hij gebruikt zoals: Toilet en mayonaise. Soms is hij een beetje lui en meestal ook een tikkeltje brutaal. In ieder geval is hij in staat gebleken de gasten netjes te ontvangen en de plaats aan te wijzen waar ze hun jas kunnen ophangen. Deze lakei houd van aandacht en weet absoluut zijn plaats maar als hij de kans krijgt verrast hij u spontaan met een simpel trucje. Vaak wordt gevraagd of deze lakei ook in de bediening assisteren? Uiteraard kan dat maar is dat een risico dat u durft te nemen?

Overal waar u gasten ontvangt is hij inzetbaar. De opening van een winkel,  jubilea of bruiloften enzovoort. Maar ook bij markten en braderieën is het een positieve aandachtstrekker.  Stelt u zich eens voor, een lakei die bijvoorbeeld de mensen leuk aanspreekt en afstoft of die zogenaamd iets zoekt. U kunt hem ook heerlijke (reclame) pepermuntjes op een mooie zilverschaal laten uitdelen. Eenvoudig maar heel doeltreffend.